Cursussen

 
 

Whisky

De Whisky Ambassador cursus is een snelle manier om je basiskennis over whisky echt op orde te krijgen. Dus als je een goede brede basis wilt hebben, en dat wil kunnen aantonen met een diploma, dan is deze cursus voor jou! De cursus is hoofdzakelijk gericht op mensen die beroepsmatig met whisky te maken hebben, maar als liefhebber ben je uiteraard ook welkom. Naast theoretische kennis krijg je een introductie in de technische kennis en vaardigheden om whisky te benaderen, te proeven en te evalueren. En je gaat naar huis met het begrip waarom whisky uniek is, waar het vandaan kwam en waarom er in bijna elke bar ter wereld minstens één fles whisky staat. 

BIIAB Geaccrediteerde Opleidingsmodule - The Whisky Ambassador

De Whisky Ambassador Training Module is ontwikkeld door People Solutions Ltd. en heeft in het Verenigd Koninkrijk nationale erkenning door de BIIAB accreditatiecriteria te behalen. Het is dus een erkende beroepskwalificatie in Groot Britannië voor horeca personeel en detailhandel. De cursus wordt inmiddels over de hele wereld gegeven. 

Programma overzicht

  • Whisky in getallen
  • De basis - geschiedenis, geografie, productie
  • Glaswerk en presentatie
  • Verkooptechniek
  • Proeftechniek
  • Drink minder. Drink beter
  • Mixers en cocktails
  • Whisky uit andere landen
  • Praktisch en theoretisch examen

Cursusmateriaal

Ongeveer vier weken van tevoren, of zodra je bent aangemeld binnen vier weken voor de cursus, krijg je het cursushandboek opgestuurd. Dit is een volledige vertaling van de Engelse versie. Alle uitleg is in het Nederlands en de termen en begrippen zijn ook in het Nederlands vertaald, maar kun je ook in het Engels terugvinden. Daardoor is het ook een handig naslagwerk. Het is de bedoeling dat je het boek voor de cursus leest. 

Verzorging

Leren lukt het best als je je prettig voelt. Dus tijdens de cursus kun je onbeperkt gebruik maken van diverse soorten vers gemalen koffie, Lipton thee & frisdranken in de centrale foyer, mineraalwater is aanwezig in de cursuszaal en er zijn diverse zoete lekkernijen en handfruit. Tijdens de middagpauze is er een broodjeslunch. 

Examen

Aan het eind van de dag is er een theoretisch en praktisch examen. Het theoretisch examen is uiteraard ook in het Nederlands. Je krijgt een vragenlijst van 30 vragen waarvan je er 21 goed moet hebben om te slagen. Ook is er een praktisch examen waarbij je 4 whisky's blind moet proeven en er 2 moet herkennen. Als je niet slaagt is er niets aan de hand. We bieden je een examengarantie! Dat betekent dat je het zo vaak mag overdoen als nodig is, zonder extra kosten.

Als je slaagt

Als je de cursus met succes hebt voltooid mag je je met trots een ambassadeur van dit prachtige product noemen! Je krijgt van ons een certificaat en een reversspeld om dat te kunnen aantonen. Deze worden je na de officiele uitslag toegestuurd. Het certificaat is in de UK geregistreerd bij de BIIAB.

Kosten

Deze volledig verzorgde cursus kost € 295,00 inclusief btw. 

Wordt ook een ambassadeur en klik hieronder om cursusdata en locaties te bekijken, en te boeken.


Gin

Het aantal gins is de afgelopen jaren enorm gestegen. Op de hekgolf van onder andere de populariteit van whisky en mixdranken zijn bestaande producenten meer en nieuwe gins gaan produceren en zijn er veel producenten bij gekomen. 

Op dit moment wordt een cursusprogramma ontwikkeld over gin. Dit programma zal, nadat het beschikbaar wordt ook worden vertaald en aangeboden door The Whisky Ambassador Nederland. 

By Decatur Wine & Spirits - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9448750

By Decatur Wine & Spirits - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9448750