Back to All Events

Whisky Festival Cursus Den Haag 17 november - The Whisky Ambassador

  • International Whisky Festival - Grote Kerk Den Haag Rond de Grote Kerk Den Haag, ZH Netherlands (map)

BIIAB Geaccrediteerde Opleidingsmodule - The Whisky Ambassador+ Toegang tot de avondsessie van het IWF

(This course will be delivered in Dutch)

De Whisky Ambassador Training Module is ontwikkeld door People Solutions Ltd. en heeft in het Verenigd Koninkrijk nationale erkenning door de BIIAB accreditatiecriteria te behalen. Het is dus een erkende beroepskwalificatie in Groot Britannië voor horeca personeel en detailhandel. De cursus wordt inmiddels over de hele wereld gegeven. 

Programma overzicht

  • Whisky in getallen

  • De basis - geschiedenis, geografie, productie

  • Glaswerk en presentatie

  • Verkooptechniek

  • Proeftechniek

  • Drink minder. Drink beter

  • Mixers en cocktails

  • Whisky uit andere landen

Cursusmateriaal

Ongeveer vier weken van tevoren, of zodra je bent aangemeld binnen vier weken voor de cursus, krijg je het cursushandboek opgestuurd. Dit is een volledige vertaling van de Engelse versie. Alle uitleg is in het Nederlands en de termen en begrippen zijn ook in het Nederlands vertaald, maar kun je ook in het Engels terugvinden. Daardoor is het ook een handig naslagwerk. Het is de bedoeling dat je het boek voor de cursus leest. 

Bereikbaarheid

Het International whisky Festival wordt gehouden in de Grote Kerk in Den Haag. De cursus zal plaatsvinden in de Huygenskamer van deze prachtige locatie. 

Het adres is:

Grote Kerk Den Haag
Rond de Grote Kerk 12
2513 AM Den Haag
Tel. 0031 (0) 70 302 8630
Fax 0031 (0) 70 361 7486
E-mail: info@grotekerkdenhaag.nl
Website: www.grotekerkdenhaag.nl

Openbaar vervoer

De Grote Kerk ligt op loopafstand van Station Den Haag Centraal maar is ook goed bereikbaar per tram.  De Grote Kerk is te bereiken vanaf het Centraal Station met de tramlijnen 2, 3 of 6 (uitstappen bij de halte Grote Markt).

Auto en Parkeren

Alle informatie met betrekking hoe u bij de Grote kerk komt met het openbaar vervoer en met de auto en tevens alle parkeergarages in de buurt, kunt u vinden op de website: www.grotekerkdenhaag.nl en vervolgens onder de knop zaalverhuur of de knop contact bovenaan de homepagina.

Verzorging

Leren lukt het best als je je prettig voelt. Dus tijdens de cursus kun je onbeperkt gebruik maken van koffie, thee & frisdranken,  water is aanwezig in de cursuszaal en er zijn diverse zoete lekkernijen en handfruit. Tijdens de middagpauze is er een lunch. 

Examen

Aan het eind van de middag is er een theoretisch en praktisch examen. Het theoretisch examen is uiteraard ook in het Nederlands. Je krijgt een vragenlijst van 30 vragen waarvan je er 21 goed moet hebben om te slagen. Ook is er een praktisch examen waarbij je 4 whisky's blind moet proeven en er 2 moet herkennen. Als je niet slaagt is er niets aan de hand. We bieden je een examengarantie! Dat betekent dat je het zo vaak mag overdoen als nodig is, zonder extra kosten.

Na het examen ben je vrij om even de stad in te gaan, bij te komen van de dag en te eten. Dat geeft ons de gelegenheid je examen te controleren en je certificaat op orde te maken. 

Als je slaagt

Als je de cursus met succes hebt voltooid mag je je met trots een ambassadeur van dit prachtige product noemen! Je krijgt nog tijdens de avondsessie van ons een certificaat en een reversspeld om dat te kunnen aantonen. Het certificaat is in de UK geregistreerd bij de BIIAB.

Na de uitreiking ben je welkom op de avondsessie van het festival! 

Kosten

Deze volledig verzorgde cursus en toegang tot de avondsessie van het Internationaal Whisky Festival kost € 295,00 inclusief btw. (normale prijs €342,50)