Back to All Events

Gent - The Whisky Ambassador

  • The Glengarry 32 Sint-Baafsplein Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

BIIAB Geaccrediteerde Opleidingsmodule - The Whisky Ambassador

(This course will be delivered in Dutch)

De Whisky Ambassador Training Module is ontwikkeld door People Solutions Ltd. en heeft in het Verenigd Koninkrijk nationale erkenning door de BIIAB accreditatiecriteria te behalen. Het is dus een erkende beroepskwalificatie in Groot Britannië voor horeca personeel en detailhandel. De cursus wordt inmiddels over de hele wereld gegeven. 

Inschrijven vanuit België

We accepteren MisterCash / Bancontact betalingen vanuit België. Dit is uiteraard kosteloos. Let op! Als je inschrijving een zakelijke karakter heeft, laat dit dan weten en vermeld bij inschrijving het BTW nummer van het bedrijf of instelling waar de factuur door betaald gaat worden. De betaling van BTW wordt dan verlegd naar het dat bedrijf of de betreffende instelling. Betaling per factuur vooraf is uiteraard ook mogelijk. Neem hiervoor contact op.

Programma overzicht

  • Whisky in getallen

  • De basis - geschiedenis, geografie, productie

  • Glaswerk en presentatie

  • Verkooptechniek

  • Proeftechniek

  • Drink minder. Drink beter

  • Mixers en cocktails

  • Whisky uit andere landen

Cursusmateriaal

Ongeveer vier weken van tevoren, of zodra je bent aangemeld binnen vier weken voor de cursus, krijg je het cursushandboek opgestuurd. Dit is een volledige vertaling van de Engelse versie. Alle uitleg is in het Nederlands en de termen en begrippen zijn ook in het Nederlands vertaald, maar kun je ook in het Engels terugvinden. Daardoor is het ook een handig naslagwerk. Het is de bedoeling dat je het boek voor de cursus leest. 

Bereikbaarheid

Voor de cursus kunnen we terecht op een unieke locatie, namelijk de beroemde Glengarry Whiskybar aan het Sint Baafsplein midden in Gent.

Openbaar vervoer

The Glengarry is uitstekend per openbaar veroer te bereiken. De bussen en trams van De Lijn stoppen op korte loopafstand van deze whiskybar.

Auto en Parkeren

Betaald parkeren kan op 300 á 400 meter afstand in de parkeergarages Center Parking, Kouter en Reep.

Verzorging

Leren lukt het best als je je prettig voelt. Dus tijdens de cursus kun je onbeperkt gebruik maken van koffie & thee in de algemene ruimte, water is aanwezig in de cursuszaal en er zijn diverse zoete lekkernijen en handfruit. Tijdens de middagpauze is er een broodjeslunch. 

Examen

Aan het eind van de dag is er een theoretisch en praktisch examen. Het theoretisch examen is uiteraard ook in het Nederlands. Je krijgt een vragenlijst van 30 vragen waarvan je er 21 goed moet hebben om te slagen. Ook is er een praktisch examen waarbij je 4 whisky's blind moet proeven en er 2 moet herkennen. Als je niet slaagt is er niets aan de hand. We bieden je een examengarantie! Dat betekent dat je het zo vaak mag overdoen als nodig is, zonder extra kosten.

Als je slaagt

Als je de cursus met succes hebt voltooid mag je je met trots een ambassadeur van dit prachtige product noemen! Je krijgt van ons een certificaat en een reversspeld om dat te kunnen aantonen. Deze worden je na de officiele uitslag toegestuurd. Het certificaat is in de UK geregistreerd bij de BIIAB.

Kosten

Deze volledig verzorgde cursus kost € 295,00 inclusief btw. 

Earlier Event: September 23
Alkmaar - The Whisky Ambassador
Later Event: October 21
Groningen - The Whisky Ambassador