Duurzamer water

Het beschikbaar hebben van water als je whisky, of welke sterkedrank dan ook, gaat proeven is belangrijk. Met water kun je je smaak weer enigszins neutraliseren, je kunt je glas spoelen, en door het drinken van water voorkom je dat je na een paar proefglaasjes op je kop staat van de alcohol. Tijdens de cursus zorgen we er daarom voor dat je altijd water ter beschikking hebt. Op whiskyfestivals is dat vaak lastig. Je moet als festival voor waterpunten en flesjes zorgen en als bezoeker ben je vaak aan het goochelen met je glaasje, programmaboekjes, folders en een flesje water. Die flesjes zijn, hoewel bijna onvermijdelijk, steeds vaker een bron van ergernis. Simpelweg omdat ze niet bepaald duurzaam zijn. 

IMAGE.JPG

In samenwerking met Maltstock (www.maltstock.com) heeft the Whiskyambassador dit jaar een experiment uitgevoerd. Door de introductie van flessenclips en waterpunten is het verbruik van plastic waterflessen meer dan gehalveerd, zonder de beschikbaarheid van water voor de gasten te verminderen.