Overige informatie

Op deze pagina kun je informatie vinden over onderwerpen die gerelateerd zijn aan The Whisky Ambassador en onze cursussen.

 

Over The Whisky Ambassador Nederland

The Whisky Ambassador Nederland is een handelsnaam van Comedus. Comedus heeft de rechten om namens The Whisky Ambassador ltd. in Glasgow cursussen te geven en examens af te nemen in Nederland.  

Comedus, wat is dat?

Comedus is latijn voor fijnproever. Het vat samen hoe ik bezig ben met gedistilleerd in het algemeen, en whisky in het bijzonder. Ik ben en blijf namelijk vooral liefhebber.

Als whiskygids ben ik al 13 jaar betrokken bij het Internationaal Whiskyfestival in Den Haag. In 2005 gaf ik mijn eerste proeverij en ik ben één van de bedenkers en initiatiefnemers van Maltstock, een jaarlijks internationaal whiskyevenement. In 2015 heb ik besloten om de proeverijen meer professioneel op te pakken. Hieruit ontstond Comedus.

Het is heerlijk om samen met anderen te genieten van de prachtige distillaten die te krijgen zijn. Daarnaast is het leuk om de mooie verhalen die er zijn over de producenten en hun producten te delen. Ik schroom daarbij niet om hier en daar een mythe door te prikken.

Ik kijk ernaar uit om ook jou of jullie een keer te mogen meenemen in mijn passie voor deze producten! Mocht je meer willen weten over Comedus, kijk dan op de website: www.comedus.nl

Bob Wenting


Schermafdruk 2018-04-24 23.04.54.png

Alcohol en gezondheid

Het drinken van een glas alcohol kan aangenaam zijn en onderdeel zijn van een gezonde leefstijl. Zeker als je bewust proeft en weet wat je drinkt. Het motto van The Whisky Ambassador hierbij is: Drink Minder, Drink beter!

Als je alcohol drinkt, drink het dan om ervan te genieten en koop het beste en het lekkerste dat je je kunt veroorloven. 

Er zijn op internet verschillende plekken waar je goede informatie kunt vinden over alcohol en gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn: 


Distilleerderijen

 

Op de onderstaande kaart kun je distilleerderijen in Groot Brittanië, Nederland en Belgie vinden. De lijst is niet compleet, maar het doel is om deze steeds een beetje uit te breiden. Veel plezier ermee!

Mocht je aanvullingen of verbeteringen hebben, neem dan contact op via het contactformulier.